Protivnici egipatskog predsednika se okupljaju u centru Kaira

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivnici egipatskog predsednika se okupljaju u centru Kaira

01.12.2012. -

Na hiljade pripadnika liberalno demokratskih snaga okuplja se na centralnom trgu Kaira, Tahriru, protestvujući protiv egipatskog predsednika Muhameda Mursija koji je doneo Ustavnu deklaraciju (privremeni ustav).

U njoj je Mursi prošle nedelje dao sebi punopravnu moć, a sudove lišio nadzora nad radom Savetodavnog veća (gornji dom) i prava da ospori predsedničke odluke.

Glavni slogan protesta, koji su organizovale 35 partija države, je momentalno ukidanje ''diktaturske Deklaracije''.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija - sirijski pobunjenici poseduju raketni kompleks iz Libije

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2012

01.12.2012. -..Rusija je zabrinuta jer sirijski pobunjenici poseduju prenosne zenitno-raketne komplekse koje su nabavili iz Libije, izjavio je u Beču šef administracije Kremlja, Sergej Ivanov...Gde će oni dalje da završe i čiji će civilni avion oni da sruše nije poznato. To je opasno i veoma ozbiljno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.