Razrešena Svetislava Bulajić, 135 od 138 poslanika glasalo za njenu smenu!

Izvor: BKTV News, 09.Mar.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešena Svetislava Bulajić, 135 od 138 poslanika glasalo za njenu smenu!

Gojkoviéva nije imala dobru saradnju sa njom.

Skupština Srbije razrešila je danas, na predlog predsednice parlamenta Maje Gojkoviću, Svetislavu Bulajić dužnosti generalne sekretarke Narodne Skupštine.

Za njeno razrešenje glasalo je 135 poslanika, od 138 prisutnih, jedan glas je bio protiv, a dva poslanika nisu glasala.

Prethodno je predsednica Skupštine predložila da se po hitnom postupku u dnevni red aktuelnog zasedanja uvrsti Predlog za razrešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bulajić, što su poslanici prihvatili.

Agencija za borbu protiv korupcije ranije je dostavila predsednici parlamenta predlog za razrešenje generalnog sekretara Svetislave Bulajić, zbog toga što je protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad. 

Ta Agencija je rešenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Ona je isplatila sebi 163. 061 dinar na ime prekovremenog rada.

Sekretarka, kako je navela Agencija, nije obavestila tu agenciju da je u pomenutom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije generalnog sekretara.

Predsednica skupštine i sekretarka nisu imale dobru saradnju, a mediji su pisali, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se Bulajić neadekvatno odnosila prema zaposlenima.

Maja Gojković mobinguje službenike Skupštine pic.twitter.com/BPYFlwxWlP

Svetislava Bulajić našla se prošle godine u žiži javnosti, kada se na nju u parlamentu vikala predsednica Skupštine Maja Gojković jer ju je, kako je navela, Bulajićeva dovela u zabludu zbog neažuriranih podataka o povučenim amandmanima.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.