Izvor: Glas javnosti, 11.Jul.2009, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici većine parlamentarnih stranaka žestoko su osudili predlog novog zakona

Velimir Ilić (NS): - Završiće kao Milošević. Pašće s vlasti vrlo brzo. Samo nemoćni se plaše medija. Dinkić je insistirao, uslovljavao vladu, a Tadić ga je očigledno podržao u tome. Vide da ne mogu ništa da urade, a isto to Milišević je radio pri svojim zadnjim trzajima. I šta je uradio, izazvao je revolt i velike probleme koji su ga i skinuli s vlasti. Dok sam vodio Ministarstvo za kapitalne investicije imao sam deo nadležnosti u telekomunikacija, ali nikada mi nije padalo na pamet >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da gasim Studio B i B92 koji su me toliko napadali. Jaki se ne boje kritike.

Dragan Todorović (SRS):

- Ovaj zakon na prvi pogled izaziva utisak da je pravljen kao „Zakon o zaštiti lika i dela Mlađana Dinkića i kompanije“. Maltene bi mogao tako da se zove. Zakon o zaštiti svih onih koji su u proteklih devet godina opljačkali ovu državu, a sada im je cilj da tu pljačku ozvaniče, i da za pljačku koju su počinili niko ne može da ih prozove. Da niko ne može da ih proziva u javnosti do konačne pravosnažne presude. Verovatno će i ovim zakonom neko biti ravnopravan, a neko malo ravnopravniji. Kao u vanrednom stanju.

Jovan Krkobabić (PUPS):

- Nisam pratio, ne znam kakve su to izmene, ne mogu da komentarišem.

Dragan Marković-Palma (JS):

- Uvek ću biti protiv gašenja medija i gašenja slobode javnog izražavanja.

Danica Drašković (SPO):

- Naš stav prema tim izmenama je veoma negativan jer se SPO godinama borio za slobodu medija, a moram da naglasim da su u toj borbi neki ljudi i poginuli. Činjenica je da su izmene tog zakona donete samo da bi se Kurir ugasio, pa se nadam da to ni drugi mediji neće da prihvate. U protivnom, veoma brzo će neki drugi medij da se nađe na udaru nekog novog zakona, samo ukoliko se bude zamerio nekom partijskom moćniku. To je neprihvatljivo!

Vladan Batić (DHSS):

- Ako je predlog zakona restriktivan i predstavlja izvesno disciplinivanje i prevaspitavanje medija, onda ga neću podržati, ali ako je liberalan, moderan i u skladu sa evropskim standardima, hoću.

Branislav Pelević (SNS):

- Zakon je pre svega, uperen protiv svih onih medija koji podržavaju patriotski stav. Pre svega protiv Kurira! Dinkić pokušava da opravda postojanje antisrpskih medija kao što je B92 i mislim da će to trajati vrlo kratko. Brzo će doći vreme kada će svako biti slobodan da izražava svoje mišljenje i da se ne plaši za svoje postojanje kao što je slučaj sa mnogim redakcijama danas. Novinari nacionalnih medija zaista strepe od toga. Zbog svađe između Dinkića i Dačića na sednici vlade, svima je jasno da Mlađan po nalogu mentora ne radi ništa samostalno i da uništava, ne samo informisanje i privredu - nego celu Srbiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.