Vučić u Bugarskoj: Kada se završi deonica autoputa do Srbije, od Beograda do Sofije za tri, do Istanbula za manje od 7 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 06:54

Vučić u Bugarskoj: Kada se završi deonica autoputa do Srbije, od Beograda do Sofije za tri, do Istanbula za manje od 7 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom posete Bugarskoj, da su Srbija i Bugarska dve prijateljske zemlje, koje rade zajedno na dva velika projekta - autoputu i gasovodu, koji su, ističe, od suštinskog značaja za obe zemlje.

"Obišli smo dva važna projekta, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da sanjaju", rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda "Balkanski tok", u mestu Krušumski vodopadi.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

Dodao je da je izgradnja "Balkanskog toka" od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

"Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima", konstatovao je Vučić.

On je zahvalio Bugarskoj na podršci na EU putu, što, kako je rekao, nije uvek lako.

Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

Vučić je istakao da će se, kada Bugari završe deonicu od Sofije do granice sa Srbijom, od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati.

Ističe da će se tada putovati od Beograda do Burgasa za manje od pet sati.

"Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvo", kazao Vučić.

Borisov za volanom s Vučićem na trasi gasovoda

Borisov je lično vbozio Vučića trasom budućeg gasovoda "Balkanski tok".

Borisov je, mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi.

Na početku je preneo da će gasovod u Bugarskoj biti dug 474 kilometara.

Borisov je radnicima predstavio svog visokog gosta iz Srbije, a Vučić se posebno pozdravio sa bugarskim radnicima.

"Hvala premijeru Bugarske na vožnji trasom 'Balkanskog toga'", poručio je Vučić uz kratak snimak vožnje na svom instagram profilu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.