PrEUgovor: Bez većeg napretka u poglavljima 23 i 24

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Jun.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PrEUgovor: Bez većeg napretka u poglavljima 23 i 24

U proteklih pola godine u Srbiji nije bilo većeg napretka u oblasti vladavine prava, što ilustruje odnos vlasti prema nezavisnim institucijama, pre svega prema zaštitniku gradjana, i primeni zakona, rečeno je 4. juna na predstavljanju četvrtog, polugodišnjeg izveštaja koalicije nevladinih organizacija "PrEUgovor" o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24. U celini, u oblastima obuhvaćenim tim poglavljima koja se odnose na pravosudje, osnovna prava, slobode i bezbednost, napredak je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << "ograničen i neujednačen", rečeno je na skupu. U Srbiji nema poboljšanja kada je reč o sprečavanju nasilja nad ženama, sistem zaštite žrtava trgovine ljudima nije zadovoljavajući, posebno u sudskim postupcima, a na planu migracija ne postoji zaokružen okvir.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez napretka u vladavini prava u Srbiji

Izvor: Blic, 04.Jun.2015

U proteklih pola godine u Srbiji nije bilo većeg napretka u oblasti vladavine prava, što ilustruje odnos vlasti prema nezavisnim institucijama, pre svega prema zaštitniku građana, i primeni zakona, rekao je danas predstavnik Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Predrag Petrović...Na predstavljaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.