Plenković: Hrvatska vlada nema nameru da popušta Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Hrvatska vlada nema nameru da popušta Srbiji

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je danas učestvovao na radnom ručku kolegijuma u Evropskoj komisiji, izjavio je, prema hrvatskom "Večernjem listu", da njegova Vlada, iako snažno proevropska, "nema nameru da popušta Srbiji" samo zato što nešto lepo piše u strategiji EU za zapadni Balkan.

Kako navodi list, Plenković je rekao da hrvatska Vlada žželi da gaji dobrosusedske odnose i pomogne svim susedima na putu reformi i putu prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, ali je takođe dodao da sa Srbijom ima dva nivoa odnosa.

"Sa Srbijom imamo dva nivoa odnosa. Jedni su aktuelni i budući, a drugi su vezani za prošlost. Sve teme stavili smo na sto, našli metodologiju kako da o njima razgovaramo, uključujući i pitanja procesuiranja ratnih zločina, i pitanja zaštite manjina, i pitanja nestalih, i pitanja granica, i pitanja ratne odštete. Jesu li to ili ne elementi strategije, to nije bitno, to je nešto što Hrvatska rešava, jer smatra da se treba rešiti", rekao je Plenković, navodi "Večernji list".

"Samo istinom, zaključenjem tih procesa koji su još uvek s nama jer nisu do kraja zaključeni, možemo ići i prema pomirenju i prema saradnji i prema zajedničkom suživotu u okviru EU", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj pres konferenciji s predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, prenosi "Večernji list".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.