Peking: Gde god da ode, Pompeo nosi i širi politički virus i dezinformacije

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2020, 16:21

Peking: Gde god da ode, Pompeo nosi i širi politički virus i dezinformacije

Gde god da ode, američki državni sekretar Majk Pompeo stalno upućuje kritike i optužbe na račun Kine, on svuda širi dezinformacije i „politički virus“, izjavio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Žao Liđijan.
„Pompeo, vođen idejama hladnog rata i svojim sebičnim interesima, iznova i iznova neosnovano kritikuje Komunističku partiju Kine, kao i unutrašnju i spoljnu politiku zemlje. Kina je već mnogo puta iskazivala odlučan stav u vezi sa tim pitanjem“, rekao je Liđijan. On je istakao da „gde god da ode, Pompeo svuda nosi i širi ‘politički virus’ i dezinformacije“. „Želeo bih da iskoristim ovu priliku i zamolim medije da pitaju Pompea da li oseća krivicu kada tako opsesivno dan za danom ponavlja laži, ignoriše i iskrivljuje činjenice“, rekao je on. Pokušaj okretanja međunarodne zajednice protiv Kine neće „uroditi plodom“ Prema njegovim rečima, američki državni sekretar i njemu slični pokušavaju da „vežu međunarodnu zajednicu za antikinesku i antikomunističku kočiju“, iako međunarodna zajednica vrlo jasno to vidi i neće dozvoliti da bude ubeđena u taj pokušaj, jer se on neće završiti uspešno.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.