Pompeo: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tačno, platiće visoku cenu

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 14:53

Pompeo: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tačno, platiće visoku cenu

Vašington -- Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je poslao obaveštenje ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Pompeo je obavestio Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cena" ako se pokaže da su izveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"Njujork tajms" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obaveštajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspešno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izveštajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.