Pastor: Vojvodina treba da traži zaštitu Ustavnog suda

Izvor: Blic, 22.Sep.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Vojvodina treba da traži zaštitu Ustavnog suda

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvodjanskih Madjara u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da bi vojvodjanska administracija trebalo da pokrene postupak pred Ustavnim sudom jer su, kako je rekao, predložene izmene zakona o budžetskom sistemu protivustavne i predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu.

Tim predloženim izmenama zakona o budžetskom sistemu onemogućava se ostvarivanje ustavne norme prema kojoj pokrajini sleduje najmanje sedam odsto republičkog budžeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Pastor za novosadski "Dnevnik".

Pastor je ocenio da je obrazloženje Vlade Srbije za odbijanje amandmana SVM-a kao i amandmana Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine na predložene izmene zakona "čudno" i "neupotrebljivo".

On je odbacio tvrdnje ministra finansija Mladjana Dinkića o tome da će, posle usvajanja novog paketa fiskalnih zakona, osnovica za obračun vojvodjanskog budžeta biti veća nego do sada i naveo da je takvo ministrovo tumačenje kontradiktorno predloženim zakonskim rešenjima.

Pastor je naveo da se tim predlozima predvidja da se sedam odsto za pokrajinu računa od rashoda koji se finansiraju iz poreskih prihoda i dodao da je to "velika zamka jer će možda samo dva tri čoveka u zemlji znati kolika je ta osnovica, što ostavlja prostor i za mahinacije".

Povezane vesti: Pastor: Vojvodina da se obrati Ustavnom sudu zbog budžeta Maraš: Pajtić ne vidi svoju odgovornost za transfer novca Gradonačelnici odlaze sa funkcija u Pokrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Vojvodina da traži zaštitu USS"

Izvor: B92, 22.Sep.2012

Novi Sad -- Balint Pastor kaže da Vojvodina treba da pokrene postupak pred Ustavnim sudom Srbije, jer su predložene izmene zakona o budžetskom sistemu protivustavne...Šef poslaničkog kluba SVM smatra da one predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu...Predloženim izmenama zakona o budžetskom sistemu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.