Pastor: Vojvodina da se obrati Ustavnom sudu zbog budžeta

Izvor: Blic, 22.Sep.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Vojvodina da se obrati Ustavnom sudu zbog budžeta

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor ocenio je da su predložene izmene Zakona o budžetskom sistmu protivustavne, kao i da predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu.

Pastor je za današnji novosadski list Dnevnik rekao da se tim izmenama onemogućava realizacija ustavne norme po kojoj pokrajini sleduje najmanje sedam odsto republičkog budžeta.

On je ocenio da bi bilo sasvim logično da pokrajinska amdinistracija zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga pokrene postupak pred Ustavnim sudom.

Pastor je objasnio da Vlada Vojvodine, na osnovu člana 187. Ustava, ima eksplicitnu mogućnost i nadležnost da se u ovom slučaju obrati Ustavnom sudu Srbije.

Takvu mogućnost prekjuče je najavio i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

Povezane vesti: Maraš: Pajtić ne vidi svoju odgovornost za transfer novca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: "Zamku" da razreši sud

Izvor: Akter, 22.Sep.2012

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara u u Skupštini Balint Pastor upozorio je da su predložene izmene u budžetskom sistmu protivustavne

Nastavak na Akter...

Pastor: Izmene zakona zamka za Vojvodinu

Izvor: RTS, 22.Sep.2012

Predložene izmene zakona o budžetskom sistemu su protivustavne i predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu, kaže Balint Pastor. Funkcioner SVM-a navodi da bi vojvođanska administracija trebalo da pokrene postupak pred Ustavnim sudom...Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini...

Nastavak na RTS...

Pastor: Vojvodina treba da se obrati Ustavnom sudu

Izvor: Kurir, 22.Sep.2012

Predložene izmene Zakona o budžetskom sistemu su protivustavne i bilo bi sasvim logično da pokrajinska amdinistracija zbog toga pokrene postupak pred Ustavnim sudom, ocenio šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor..NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Saveza...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.