POKS čestitao Vojvođanima 102. godišnjicu prisajedinjenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 14:03

POKS čestitao Vojvođanima 102. godišnjicu prisajedinjenja

Povodom 102. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji na kraju Prvog svetskog rata, Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) čestitao je Vojvođanima veliki praznik kojim je, kako se navodi u saopštenju, ostvarena vekovna težnja vojvođanskih Srba da se ujedine sa maticom.

"Na današnji dan sećamo se slavnih predaka koji su predvođeni velikim i besmrtnim kraljem Petrom Prvim Karađorđevićem oslobodili srpsku Vojvodinu i voljom Srba, Bunjevaca, Slovaka i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naroda, ujedinili je sa Kraljevinom Srbijom", navodi se u saopštenju.

Godišnjica prisajedinjenja je praznik za Srbe, Bunjevce, Slovake i sve druge narode koji žive na teritoriji Vojvodine, "jer je Austrougarska bila tamnica za mnoge od njih, naročito Slovene", navodi POKS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.