Osnovana stranka SDS, predsednik Nebojša Leković

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana stranka SDS, predsednik Nebojša Leković

Nebojša Leković izabran za predsednika novoosnovane stranke Socijaldemokratski savez. SDS nastavlja tradiciju prve socijaldemokratske partije u Srbiji, koju su osnovali Dimitrije Tucović i Svetozar Marković, rekao Leković.

Socijaldemokratski savez (SDS), nova stranka na političkoj sceni Srbije, održala je danas osnivačku skupštinu pod sloganom "Jedini izbor" na kojoj je za predsednika izabran Nebojša Leković, bivši funkcioner Nove demokratije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dušana Mihajlovića.

Svetozar Krstić, takodje bivši funkcioner Mihajlovićeve stranke, izabran je za potpredsednika SDS, a za članove Glavnog odbora SDS izabrani su voditelj Ognjen Amidžić, prvi šef BIA profesor Andreja Savić, inspektor Josip Bogić i Milun Babić, nekadašnji ministar bez portfelja u vladi Mirka Marjanovića.

"Većina nas je mislila da se više nikada neće baviti politikom, jer je deo posla obavljen 5. oktobra. Ali, djavo je u Srbiji odneo šalu i danas smo se okupili iz nevolje i iz protesta", rekao je Leković na osnovačkoj skupštini SDS-a u Domu sindikata.

SDS - nova politička opcija

Kosorova: Hrvatska neće povući tužbu protiv Srbije

Albanci sa juga Srbije najavljuju bojkot popisa

Leković je naveo da je SDS nastavljač tradicije prve socijaldemokratske partije u Srbiji, koju su, kako je rekao, avgusta 1903. godine osnovali Dimitrije Tucović, Svetozar Marković, Sima Marković i Triša Kaclerović.

"Nema opozicije u Srbiji. Nema socijaldemorkatskih partija, sve su desne i štite tajkune. Obraćamo se svim gubitnicima tranzicije, a to je 95 posto gradjana ili, bolje rečeno, svi mi", rekao je Leković.

Leković (1964), koji je i sebe ubrojao u gubitnike tranzicije, bio je dugogodišnji poslanik u Skupštini Srbije u četiri mandata, predsednik odbora za pravosudje i upravu i odbora za trgovinu, predsednik i Fudbalskog saveza Srbije i potpredsednik Saveza od 2001. do 2005. godine, kao i generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Osnivačkoj skupštini SDS-a, održanoj pod sloganom "Jedini izbor" nisu prisustvovali gosti iz drugih stranaka, a od javnosti poznatih ličnosti vidjeni su i Žarko Jokanović i advokat Igor Pantelić.

Predstavnici SDS-a, Srbije 21, PULS-a i Pokreta poljoprivrednika i privrednika - Bogata Srbija, Nebojša Leković, Zoran Drakulić, Ljubiša Jovašević i Zaharije Tranvčević potpisali su ranije povelju "Novi dogovor za Srbiju".

(Beta)

Foto: Pres s

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osnovana nova stranka, predsednik Nebojša Leković

Izvor: Politika, 25.Sep.2011

BEOGRAD – Socijaldemokratski savez (SDS), nova stranka na političkoj sceni Srbije, održala je danas osnivačku skupštinu pod sloganom „Jedini izbor” na kojoj je za predsednika izabran Nebojša Leković, bivši funkcioner Nove demokratije Dušana Mihajlovića...Svetozar Krstić, takođe bivši...

Nastavak na Politika...

Ognjen Amidžić u Glavnom odboru SDS-a

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2011

BEOGRAD - Socijaldemokratski savez (SDS), nova stranka na političkoj sceni Srbije, održala je danas osnivačku skupštinu pod sloganom "Jedini izbor", na kojoj je za predsjednika izabran Nebojša Leković, bivši funkcioner Nove demokratije Dušana Mihajlovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srbija dobila još jednu levičarsku stranku

Izvor: Mondo, 25.Sep.2011

Nova levičarska stranka, Socijaldemokratski savez (SDS) održala je osnivačku skupštinu u Domu sindikata dana, a za predsednika je izabran Nebojša Leković.

Nastavak na Mondo...

Za potpredsednike SDS izabrani Krstić, Veličković i Grujičićeva

Izvor: Blic, 26.Sep.2011, 00:30

Za potpredsednike Socijaldemokratskog saveza (SDS), nove političke stranke, danas su izabrani Danica Grujičić, Gojko Veličković i Svetozar Kristić, saopštila je ta stranka. ..Na osnivačkoj skupštini u Domu sindikata, za generalnog sekretara SDS-a izabran je Vidosav Kovačević, dodaje se u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Ognjen Amidžić ušao u politiku

Izvor: CrveniTepih.com, 26.Sep.2011

Socijaldemokratski savez (SDS), nova stranka na političkoj sceni Srbije, održala je danas osnivačku skupštinu pod sloganom 'Jedini izbor'. Za člana Glavnog odbora stranke je izabran, između ostalih i voditelj Ognjen Amidžić . Da li to znači da se Ognjen baca u političke vode? Izgleda da je...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Ognjen Amidžić počinje da se bavi politikom!

Izvor: Tracara.com, 26.Sep.2011

Voditelj televizije Pink Ognjen Amidžić preduhitrio je pevačicu Jelenu Karleušu, koja je za svoj rođendan najavila da planira da se bavi politikom, tačnije da postane prva predsednica Srbije. Voditelj Ami G Showa odnedavno je član glavnog odbora Socijaldemokratskog saveza.Nova politička stranka...

Nastavak na Tracara.com...

Voditelj Ognjen Amidžić ušao u politiku

Izvor: NaDlanu.com, 26.Sep.2011

Možete li da zamislite i voditelja Ognjena Amidžića u poslaničkim klupama? U Srbiji se nastavlja trend ulaska poznatih ličnosti u politiku. Posle Jelene Karleuše, Miloša Bojanića i ko zna koga još, poznati voditelj Ognjen Amidžić odlučio je da uđe u politiku...Amidžić je ušao u Socijaldemokratski...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.