NEBOJŠA LEKOVIĆ NA ČELU SDS, OGNJEN AMIDŽIĆ U GO

Izvor: Kurir, 25.Sep.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEBOJŠA LEKOVIĆ NA ČELU SDS, OGNJEN AMIDŽIĆ U GO

BEOGRAD - Članovi Socijaldemokratskog saveza (SDS), nove politicke partije danas su održali osnivačku skupštinu na kojoj je za predsednika stranke izabran Nebojša Leković.

Za potpredsednika SDS-a izabran je, takođe bivši funkcioner Nove demokratije, Svetozar Krstić, a među članovima Glavnog odbora su TV voditelj Ognjen Amidžić, bivši šef Bezbednosno-informativne agencije Andreja Savić i nekadšnji ministar u vladi Mirka Marjanovića - Milun Babić.

Na skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Leković, bivši funkcioner Nove demokratije, istakao da je većina okupljenih mislila da se nikada više neće baviti politkom, ali da je na to primorana iz protesta protiv teškog ekonomskog i socijalnog položaja građana.

"Đavo je odneo šalu i danas smo se okupili iz nevolje i iz protesta", rekao je, aludirajući na teško stanje države i građana, Leković, na skupu organizovanim pod sloganom "Jedini izbor".

On je naveo da se nova stranka, koja nastavlja tradicije prve

socijaldemokratske partije u Srbiji, osnovane u avgustu 1903. godine, obraća svim gubitnicima tranzicije, "a to je 95 odsto građana ili bolje rečeno svi mi".

Prema njegovim rečima, socijaldemokratija u Srbiji je uvek bila okrenuta prema Srbiji i Evropi, a "danas u Srbiji nemamo nijednu socijaldemokratsku partiju, možda po imenu (imamo), ali po tome šta rade i kako se ponašaju sve su desne orijentacije i štite tajkune".

Leković smatra da u Srbiji danas nema opozicije, a osnovni problem u državi je neznanje iz koga potiče sve - "i bahatost i osionost i korupcija ".

Leković, bivši funkcioner Nove demokratije Dušana Mihajlovića, bio je poslanik u Skupštini Srbije u više mandata, a u Fudbalskom savezu Srbije predsednik i potpredsednik i obavljao je i dužnost sekretara u fudbalskom klubu "Crvena Zvezda".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.