Orban: Evropski parlament počeo da primenjuje „Sorošev plan“

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Evropski parlament počeo da primenjuje „Sorošev plan“

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je Evropski parlament da je počeo da primenjuje „Sorošev plan“, pošto je odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnja pitanja (LIBE) usvojio izveštaj o primeni Dablinskih propisa.

Izveštaj LIBE „zanemaruje opasnost da postoji veza između migracije i terorizma“, rekao je Orban, dodavši da će primena tih propisa takođe ograničiti ovlašćenja država-članica.

On je ocenio da je uprkos „zabrinjavajućim razlikama po tim pitanjima“ između Višegradske četvorke i Evropske komisije, radna večera lidera V4 i predsednika EK Žan-Klod Junkera u sredu bila uspešna.

Takođe je dodao da postoji dobra šansa za poboljšanje saradnje, prenosi MTI.

Prema njegovim rečima, nesuglasice po pitanju budućnosti Evrope i migracije više su ukorenjene u kulturološkim, nego u političkim razlikama.

„Razjasnili smo izvestan broj pitanja oko kojih se ne slažemo i uspeli smo da kažemo Junkeru da želimo više poštovanja za narode Centralne Evrope, među kojima su i Mađari“, rekao je Orban.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.