Obama: Nećemo popustiti

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Nećemo popustiti

Rusija bi trebalo da se odrekne pružanja podrške Asadu, jer dok je on na vlasti neće biti mira u Siriji, ocenio je Obama

Američki predsednik Barak Obama danas je izjavio da SAD "neće popustiti" u borbi protiv organizacije Islamska država i da svet neće prihvatiti terorističke napade na civile kao "novu normalnost".

"Najmoćnije sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koje imamo je da kažemo da se ne plašimo", rekao je Obama u Kuala Lumpuru, na kraju devetodnevne posete Turskoj, Filipinima i Maleziji.

"Islamska država nas ne može pobediti na bojnom polju, pa pokušava da nas terorizmom natera da se plašimo", izjavio je Obama, dodavši: "Oni su gomila ubica sa dobrim društvenim medijima".

Uz konstataciju da je Islamska država optužena za rušenje u Egiptu ruskog putničkog aviona sa 224 osobe, Obama je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "treba da progoni one koji su ubili ruske građane".

Obama je izjavio da Rusija u Siriji napada pobunjenike suprotstavljene sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, javlja AP.

.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kongresmeni SAD: Fokusirati se na ID, a ne na rušenje Asada

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2015

22.11.2015. -..Američki kongresmeni apelovali su na Belu kuću da se fokusira na borbu protiv terorističke organizacije Islamska država umesto da se bavi rušenjem sirijskog predsednika Bašara el Asada...Predstavnica demokrata Tulsi Gabard i republikanac Ostin Skot predali su na razmatranje u Predstavnički...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.