Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Šutanovac ulazi u predsedničku trku

Članovi i rukovodstvo Demokratske stranke smatraju da njihov lider Dragan Šutanovac treba da bude predsednički kandidat.

Na nekoliko neformalnih sastanaka, više funkcionera je insistiralo na tome, a opštinski odbori takođe zauzimaju stav da DS mora da ima svog predsedničkog kandidata.

Naša saznanja potvrdila je i potpredsednica Demokratske stranke i godinama bliska Šutanovčeva saradnica Tamara Tripić.

- Predsednički izbori su velika šansa da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dođe do pozitivne političke promene, a s druge strane, članstvo i funkcioneri očekuju da DS ima svog kandidata i negde je logično da to bude Dragan Šutanovac kao predsednik stranke - kaže Tripićeva za "Blic".

Ona naglašava da to posebno dobija smisao ako se u obzir uzme kapacitet od pola miliona glasova, koliko su demokrate osvojile na poslednjim lokalnim izborima.

Na pitanje da li to znači da će DS pristati da opozicija ima zajedničkog kandidata samo u slučaju ako taj kandidat bude njihov predsednik, Tripićeva naglašava da ne treba zakucavati.

- Otvoreni smo za razgovore sa svim potencijalnim partnerima i verujem da će do njih doći. U svakom slučaju, DS treba da bude stožer tog okupljanja - navodi potpredsednica DS.

U intervjuu koji je nedavno dao "Blicu", Šutanovac je rekao da će početi razgovore sa potencijalnim partnerima "sledeće nedelje". Kako saznajemo, on je razgovarao sa Sašom Radulovićem i pojedinim funkcionerima SDS da se nađe zajedničko rešenje, ali samo okvirno, bez navođenja konkretnih imena.

Pročitajte još:

Šutanovac nam je odmah po izboru za novog lidera DS govorio o tome kako ga čeka mnogo posla u stranci. Na pitanje da li je razmišljao da bude kandidat za predsednika Srbije, on je odgovorio odrično.

- Planiram da pozivam ljude, da razgovaramo, ne da dogovaramo, razlika je velika. Da otvorimo karte i ako je moguće dođemo do rešenja. Voleo bih da se kao proevropska opozicija dogovorimo oko nastupa i idemo na pobedu - rekao je Šutanovac tada.

On je naveo i da misli da Saša Janković ispunjava uslove da bude kandidat, ali da nije jedini i da je potrebno uraditi ozbiljne analize i istraživanja pre nego što se donese odluka ko će izaći na predsedničke izbore.

Đilas: Skinuli smo hipoteke svima

Bivši predsednik DS Dragan Đilas ne gazduje više stanovima bivših stranačkih kolega jer je skinuo hipoteku sa nekretnina koje su pojedinci založili zbog ogromnog duga stranke. Đilas i dalje čeka da od bivše stranke naplati oko 50 miliona dinara, što je iznos duga koji je njegovo preduzeće "Multikom" u oktobru prošle godine otkupilo od DS.

Pročitajte još:

- Kada sam otkupio dug Demokratske stranke, rekao sam da neću aktivirati hipoteke ljudima koji su založili svoje stanove za kredit stranke. Nema nikakvog razloga da te hipoteke stoje nekome nad glavom. Sproveli smo sudsku proceduru i skinuli hipoteke svima. Verujem da će mi u naredne dve godine, u skladu s ugovorom koji je potpisan sa DS, sredstva koja sam uplatio banci biti vraćena - kaže Đilas za "Blic". Među onima koji više ne moraju da brinu za hipoteku su Oliver Dulić, Aleksandar Šapić, Dušan Elezović...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.