O povećanju plata i penzija krajem oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2015, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O povećanju plata i penzija krajem oktobra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) krajem oktobra ponovo razgovarati o povećanju plata u javnom sektoru i penzija, ali da je izvesno da će biti povišica tih primanja.

"Razgovori o povećanju plata i penzija biće finalizovani krajem oktobra, kada će biti poslednja ovogodišnja revizija aranžmana sa MMF-om. Povećanja će biti. Tačka", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa misijom MMF-a.

On je dodao da će tada biti konkretizovano kako, kome i koliko će biti povećane plate zaposlenih u javnom sektoru i penzije.

Po oceni Vučića, MMF će dati pozitivnu ocenu na kraju druge revizije tekućeg aranžmana sa MMF-om, odobrenog februara ove godine.

Zvanični razgovori misije MMF i delegacije Srbije povodom druge kontrole aranžmana iz predostrožnosti počeli su u petak, 21. avgusta, i trajaće do 2. septembra.

Plate u javnom sektoru i penzije u Srbiji smanjene su od novembra 2014. kao deo aranžmana sa MMF-om.

Vučić je istakao da će MMF revidirati svoju procenu ovogodišnjeg privrednog rasta u Srbiji sa minus 0,5 na plus o,5 odsto, dok su očekivanja Vlade Srbije da će rast biti jedan odsto.

Misija MMF-a je, kako je potvrdio Vučić, imala primedba na to što su budžetska izdavanja za kapitalne investicije u Srbiji manja od planiranih, zbog čega je zatražio pomoć stručnjaka te međunarodne finansijske institucije.

"MMF se zalaže za privatizaciju Telekoma i Aerodroma 'Nikola Tesla', jer smatra da bi to pomoglo ekonomskom boljitku Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da će, ako Telekom bude prodat, polovina novca od te privatizacije biti upotrebljena za vraćanje ranijih skupih inostranih pozajmica, a polovina za kapitalne investicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta će Vučić reći MMF-u?

Izvor: B92, 24.Avg.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Sastanak će se održati u Vladi Srbije, a očekuje se da će se deo razgovora sa predstavnicima te međunarodne finansijske institucije odnositi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.