Vučić sutra razgovara sa misijom MMF

Izvor: Blic, 23.Avg.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra razgovara sa misijom MMF

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u okviru druge revizije kreditnog aranžmana, vrednog 1,2 milijarde evra, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Prema ranijim izjavama premijera, očekuje se da će jedna od tema razgovora biti povećanje penzija i plata u javnom sektoru do kraja ove godine.

Zvanični razgovori misije MMF i predstavnika Vlade Srbije i Narodne banke Srbije, počeli su u petak, 21. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << avgusta.

Ministar finansija Dušan Vujović je nakon tog sastanka potvrdio da je MMF saglasan da se razgovara o mogućnostima da se povećaju plate u javnom sektoru i penzije pošto "Srbija premašuje postavljene makroekonomske i makromonetarane ciljeve.

Plate i penzije u Srbiji smanjene su u novembru 2014. kao deo dogovora sa MMF o stend-baj aranžmanu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O povećanju plata i penzija krajem oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2015, 07:11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) krajem oktobra ponovo razgovarati o povećanju plata u javnom sektoru i penzija, ali da je izvesno da će biti povišica tih primanja..."Razgovori o povećanju plata i penzija biće finalizovani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.