O poslu za Dulića,podobnosti Lipkovskog,TV Novi Pazar...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 06:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O poslu za Dulića,"podobnosti" Lipkovskog,TV Novi Pazar...

Na koji je način nekadašnji ministar Oliver Dulić zaposlen na ortopediji Kliničko-bolničkog centra Vojvodine, bilo je jedno od pitanja kojim su poslanici republičkog parlamenta danas nastavili sednicu.

Milan Novaković (SNS) pitao je po kom je osnovu Dulić zaposlen u toj bolnici, u kojoj je, inače, direktorka Urgentnog centra supruga pokrajinskog premijera Vesna Pajtić.

On je pitao i da li je Dulić zaposlen na osnovu konkursa, da li je poštovana uredba o zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zapošljavanja u javnom sektoru i da li je zaposlen uz saglasnost Vlade Srbije, te da li je pribavio neophodne potvrde da se protiv njega ne vodi postupak.

Aleksandra Jerkov (DS) je zatražila smenu predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandra Lipovskog, kojeg je parlament pre dva meseca izabrao na tu funkciju, a koji je 2009. bio izbačen iz tog saveta.

Saznalo se da je mimo zakona i tajno obavljao više funkcija i primao više naknada za rad zbog čega je Skupština Srbije 2009. godine zaključila da nije dostojan da bude član tog saveta, dok ovaj parlament smatra da je on dostojan tog mesta, rekla je Jerkov.

Ona je navela da je Lipkovski kao član Dveri ranije u intervjuu izneo "problematične" stavove u vezi sa obrazovanjem, te da ima "elitistički stav prema obrazovanju" u smislu da ono ne treba da bude dostupno svima.

Poslanik SPO-DHS S Aleksandar Čotrić pitao je planiraju li Vlada Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izgradnju memorijalnog centra za žrtve u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović govorio je o "kriminalnoj" privatizaciji Regionalne televizije Novi Pazar, za šta je zatražio izjašnjenje premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Sefanovića, navodeći da su u tu privatizaciju "umešani" ministar trgovine Rasim Ljajić, tamošnji gradonačelnik i njegov zamenik, direktor televizije i direktor lokalnog Zavoda za zapošljavanje.

"Sve su to članovi nekakvog fantomskog konzorcijuma koji je kupio tu televiziju", rekao je Imamović, dodajući da je ona prodata za 90.000 evra, što je pet puta manje od regularne cene, te da je doneta odluka da se iz budžeta grada isplaćuje svakog meseca oko 37.000 evra za tu televiziju.

Zbog toga je zatražio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da sprovedu nadzor nad odlukama gradske uprave iz Novog Pazara.

Poslanik SDS Blagoja Bradić je pitao dokle se stiglo s rešavanjem neizmirenih, a dospelih obaveza društvenih preduzeća po izvršnim presudama.

Poslanici su rad nastavili pretresom amandmana na predložene dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, a zbog malog broja amandmana očekuje se da će brzo preći i na raspravu o oko stotinu amandmana na predložene izmene zakona o kulturi i o obaveznom primerku publikacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.