Novi sastav Vlade danas poznat

Izvor: B92, 06.Mar.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sastav Vlade danas poznat

Beograd -- Posle višemesečnih nagađanja i najava rekonstrukcije, danas se očekuje se da premijer Mirko Cvetković saopšti ko će biti među 17 ministara koji će činiti Vladu.

Kada je reč o kadrovskim rešenjima, glavna dilema je ko će biti na čelu Ministarstva finansija, a kao opcija pominje se i Božidar Đelić.

Prema saznanjima B92 novim Zakonom o ministarstvima koji će skupštini biti predat sutra predviđa se spajanje resora finansija i trgovine u jedno - Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija i nacionalnog razvoja.

Ministarstvo nauke će biti pripojeno ministarstvu prosvete, a dosada poseban resor za Nacionalni investicioni plan će biti u okviru ministarstva ekonomije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će postati deo Ministarstva pravde ili za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U rekonsturisanoj vladi biće formirano ministarstvo za kulturu, medije i informaciono društvo koje će nastati spajanjem Ministarstva kulture i Ministarstva telekomunikacija. Ministarstvo rudarstva i energetike biće rasformirano.

Energetika će biti pripojena Ministarstvu infrastrukture, a rudarstvo ministarstvu prostornog planiranja.

Isto će se desiti i sa Ministarstvom vera, koja će sada biti u okviru ministarstva za dijasporu.

Kada je reč o kadrovskim rešenjima, glavna dilema je ko će biti na čelu Ministarstva finansija, a kao opcija pominje se i Božidar Đelić.

O svim promenama u Vladi biće reči i u večerašnjoj emisiji Utisak nedelje, gost je premijer Mirko Cvetković. Emisija počinje u 21h na televiziji B92.

Promena u Vladi ali i u Skupštini

Mlađan Dinkić u skupštinskim klupama (Tanjug, arhiva)

I dok čekamo da čujemo ko će sve sedeti u Nemanjinoj 11, znamo da će od sutra u skupštinskoj klupi sedeti doskorašnji ministar i lider G17+ Mlađan Dinkić.

Osim njega u skupštinske klupe uskoro ulazi i neko ko će zameniti preminulog lidera DHSS-a Vladana Batića.

Glumac Branislav Lečić, koji je novi predsednik Demohrišćanske stranke Srbije kaže da će se vrlo brzo znati ko ulazi u Skupštinu i da se o tome razgovara sa LDP-om:

"Mi ćemo vrlo brzo imati te razgovore i naš predlog će biti uži izbor od dva kandidata, ali mislim da će to na kraju biti Grujičić. Ali ne bih želeo da unapred prejudiciram jer mi ipak moramo da se konsultujemo i mislim da je to korektno prema LDP-u da se mi prvo iskonsultujemo pa da onda objavimo ime kandidata", rekao je Lekić.

Lečić dodaje da su pokojni Batić i predsednik DS Boris Tadić napravili sporazum o saradnji koji je prerastao u strateški politički sporazum, koji je i dalje na snazi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se očekuje da Cvetković saopšti sastav kabineta

Izvor: Blic, 06.Mar.2011

Posle višemesečnih nagađanja i najava rekonstrukcije, danas se očekuje da premijer Mirko Cvetković saopšti ko će biti među 17 ministara koji će činiti Vladu. ..Kada je reč o kadrovskim rešenjima, glavna dilema je, prema izvorima B92, ko će biti na čelu Ministarstva finansija, a kao opcija...

Nastavak na Blic...

Rasprava o rekonstrukciji u utorak

Izvor: RTS, 06.Mar.2011

Predlog izmena Zakona o ministarstvima, koji je preduslov za rekonstrukciju Vlade očekuje se da sutra stigne u parlament. Rasprava planirana za utorak...Poslanici republičkog parlamenta trebalo bi u utorak da raspravljaju o novom zakonu o ministarstvima, kojim će biti rekonstruisana Vlada...Očekuje...

Nastavak na RTS...

Novi sastav Vlade Srbije

Izvor: RTS, 06.Mar.2011

Postignut dogovor za rekonstrukciju Vlade Srbije. Rekonstruisani kabinet imaće 17 ministarstava (umesto dosadašnja 24) i 21 člana Vlade. ..Vlada na čelu sa premijerom Cvetkovićem imaće 17 ministarstava: ..- Ministarstvo spoljnih poslova..- Ministarstvo odbrane..- Ministarstvo unutrašnjih poslova..-...

Nastavak na RTS...

Pogledajte spisak ministarstava u rekonstruisanoj Vladi

Izvor: Blic, 06.Mar.2011

BEOGRAD - Vlada Srbije saopštila je večeras da će rekonstruisani kabinet imati 17 resora umesto dosadašnja 24. ..U novom Zakonu o ministarstvima, koji će sutra biti predat Skupštini Srbije, navedeno je da će u rekonstruisanom kabinetu biti sledeća ministarstva:..- Ministarstvo spoljnih poslova..-...

Nastavak na Blic...

NOVI SASTAV VLADE VEĆ POZNAT?!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2011

BEOGRAD - Posle višemesečnih nagađanja i najava rekonstrukcije, danas se očekuje se da premijer Mirko Cvetković saopšti ko će biti među 17 ministara koji će činiti vladu...Kada je reč o kadrovskim rešenjima, glavna dilema je ko će biti na čelu Ministarstva finansija, a kao opcija pominje...

Nastavak na Kurir...

Pao dogovor oko Vlade

Izvor: Mondo, 06.Mar.2011

Vlada Srbije će nakon rekonstrukcije imati 17 ministarstava i 21 člana, saopšteno je večeras iz Nemanjine 11, ali - bez personalnih rešenja.

Nastavak na Mondo...

Premijer obećao reprogramiranje kredita

Izvor: Blic, 06.Mar.2011

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković, gostujući u emisiji " Utisak nedelje" na televiziji B92, kao jednu od mera rekonstruisane Vlade i Ministarstva finansija, koje će on predvoditi, najavio je reprogramiranje dugoročnih kredita koje, po njegovim rečima, ima oko 900.000 građana. ..Građani će imati...

Nastavak na Blic...

Cvetković: Reprogramiraćemo dugoročne kredite

Izvor: S media, 07.Mar.2011, 09:29

Premijer Mirko Cvetković, gostujući u emisiji " Utisak nedelje" na televiziji B92, kao jednu od mera rekonstruisane Vlade i Ministarstva finansija, koje će on predvoditi, najavio je reprogramiranje dugoročnih kredita koje, po njegovim rečima, ima oko 900.000 građana. ..Građani će imati mogućnost...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.