Novi sastav Vlade Srbije

Izvor: RTS, 06.Mar.2011, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sastav Vlade Srbije

Postignut dogovor za rekonstrukciju Vlade Srbije. Rekonstruisani kabinet imaće 17 ministarstava (umesto dosadašnja 24) i 21 člana Vlade.

Vlada na čelu sa premijerom Cvetkovićem imaće 17 ministarstava: 

- Ministarstvo spoljnih poslova

- Ministarstvo odbrane

- Ministarstvo unutrašnjih poslova

- Ministarstvo finansija

- Ministarstvo pravde

- Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
- Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja

- Ministarstvo infrastrukture i energetike

- Ministarstvo državne uprave, lokalne samouprave i ljudskih i manjinskih prava

- Ministarstvo prosvete i nauke

- Ministarstvo omladine i sporta

- Ministarstvo zdravlja

- Ministarstvo rada i socijalne politike

- Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

- Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva

- Ministarstvo za Kosovo i Metohiju

- Ministarstvo vere i dijaspore

(Ministarstva koja su istaknuta imaju promene u nadležnosti)

Gostujući u emisiji Utisak nedelje na Televiziji B92 , premijer Mirko Cvetković je rekao da će on voditi i Ministarstvo finansija (koje je do sada vodila Diana Dragutinović), osim što će biti premijer.

Kako nezvanično saznaje RTS, potpredsednik vlade i prvi zamenik premijera biće i dalje Ivica Dačić. Božidar Đelić ostaje potpredsednik zadužen za evropske integracije, dok će potpredsednik za privredu i regionalni razvoj biti iz G 17 plus. Na mestu potpredsednika ostaje i Jovan Krkobabić.

Sedam dosadašnjih ministara ostaće bez resora.

Prema poslednjim informacijama, Vlada će dobiti tri nova imena na ministarskim mestima.  

Uz postojeće resore, nove će dobiti pet dosadašnjih ministara.

Svoje poslove obavljaće i dalje ministri policije Ivica Dačić, spoljnih poslova Vuk Jeremić, odbrane Dragan Šutanovac, poljoprivrede Saša Dragin, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. 

Snežana Malović ostaje na čelu Ministarstva pravde, Rasim Ljajić brinuće o radu i socijalnoj politici, Snežana Marković o omladini i sportu, a Sulejman Ugljanin i dalje će biti ministar bez portfelja.

Trebalo bi da poslanici republičkog parlamenta o novom Zakonu o ministarstvima, kojim će biti rekonstruisana Vlada, raspravljaju u utorak, dok bi Vladin predlog tog zakona trebalo da stigne u Skupštinu sutra.

Osim što će pred poslanicima Skupštine predstaviti nove članove, premijer Cvetković izneće u ekspozeu i konkretne mere koje će Vlada preduzimati.

Pred novom, rekonstruisanom Vladom su, kako je ranije najavio, dva pravca - nastavak evrointegracija i privlačenje novih stranih investitor,a kako bi se omogućilo zapošljavanje i bolji životni standard građana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.