Nova: Umesto zabrane skupova, zabraniti parkiranje ispred Skupštine

Izvor: Blic, 11.Jun.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova: Umesto zabrane skupova, zabraniti parkiranje ispred Skupštine

Poslanici Nove stranke Zoran Živković i Vladimir Pavićević uputili su danas Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Predlog za izmenu Odluke o unutrašnjem redu u zgradi Narodne skupštine, kojim se predlaže da se umesto propisane zabrane javnih skupova ispred parlamenta propiše zabrana parkiranja, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka reagovala je nakon donošenja odluke o zabrani skupova, 4. juna, i navela da "ne postoji primerenije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto da građani održavaju javne skupove i izražavaju svoje stavove do platoa ispred parlamenta".

"Zbog toga Nova stranka zahteva da se stav 2. tačke 33. poglavlja VI, koji glasi 'Prostor oko zgrade Narodne skupštine ne može da se koristi za održavanje javnih skupova', izmeni i umesto toga glasi '...ne može da se koristi za parkiranje'", navodi se u saopštenju.

Nova stranka navela je da je neophodno da se plato ispred Narodne skupštine "vrati onima kojima i pripada – građanima".

"Ovim predlogom NOVA želi da skrene pažnju na to da su građani koji se osećaju slobodno da misle i svoje stavove izraze javnim okupljanjem ispred parlamenta neophodni, ali nisu poželjni automobili koji, uglavnom parkirani bez ikakvog reda, ruže ambijentalnu celinu kojoj ovo zdanje pripada", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.