Nordijski model za Balkan, Srbija podržava sve što vodi pomirenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nordijski model za Balkan, Srbija podržava sve što vodi pomirenju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena, sa kojim je razgovarao o prednostima nordijskog modela jake regionalne saradnje, kao i o mogućnosti da taj model posluži kao primer Zapadnom Balkanu, makar u određenim oblastima saradnje.

Hejbroten je naglasio da su nordijske zemlje, kao male po broju stanovnika, prepoznale prednosti zajedništva i da su, iako ne uvek lako, našle načina da stvore određeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nivo integracije i prekogranične mobilnosti, koja je stvorila uslove za izuzetan ekonomski razvoj.

On je ponudio da to iskustvo bude podeljeno sa Zapadnim Balkanom, naglasivši da je, osim ekonomskog napretka, nordijski model saradnje doveo i do velikog poverenja među narodima.

Vučić je rekao da Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, podsetivši da se zalaže za jače povezivanje zapadnobalkanskih naroda kroz stvaranje regionalne ekonomske zone.

Vučić je izrazio zahvalnost državama članicama Nordijskog saveta za podršku evropskom putu Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.