Izvor: Blic, 13.Okt.2017, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na sastanku sa gensekom Nordijskog saveta ministara

Generalni sekretar Nordijskog saveta ministara, Dagfin Hejbroten, doputovaće danas u dvodnevu zvaničnu posetu Beogradu, gde će ga primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a tema njihovog razgovora će biti primenljivost modela nordijske saradnje na Zapadnom Balkanu.

Sastanak Vučića i Hejbrotena je zakazan u 08.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Hejbroten će se sastati i sa drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpskim zvaničnicima - potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrakture Zoranom Mihalović učestvovaće na seminaru posvećenom nordijskoj saradnji i Zapadnom Balkanu.

Takođe, Hejbroten će se sastatati sa Ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i mnogim drugim.

Generalni sekretar Nordijskog saveta ministara imaće i radni sastanak sa ambasadorima Norveške, Švedske, Finske i Danske u Srbiji kako bi konkretnije razradili modele podrške za primenu Nordijskog modela saradnje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nordijski model primer za zapadni Balkan

Izvor: Mondo, 13.Okt.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfinom Hejbrotenom o prednostima nordijskog modela jake regionalne saradnje...Foto: tanjug/ dragan kujundzic/ bk..Oni su razgovarali i o mogućnosti da taj način povezivanja posluži kao primer...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.