Nordijski model primer za zapadni Balkan

Izvor: Mondo, 13.Okt.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nordijski model primer za zapadni Balkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfinom Hejbrotenom o prednostima nordijskog modela jake regionalne saradnje.

Foto: tanjug/ dragan kujundzic/ bk

Oni su razgovarali i o mogućnosti da taj način povezivanja posluži kao primer zapadnom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju, Hejbroten je naglasio da su nordijske zemlje, kao male po broju stanovnika, prepoznale prednosti zajedništva i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su, iako ne uvek lako, našle načina da stvore određeni nivo integracije i prekogranične mobilnosti, koja je stvorila uslove za izuzetan ekonomski razvoj.

On je ponudio da to iskustvo bude podeljeno sa zapadnim Balkanom, naglasivši da je, osim ekonomskog napretka, nordijski model saradnje doveo i do velikog poverenja među narodima.

Šta je Nordijska saradnja i može li i Balkan tako?

Vučić je rekao da Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku, podsetivši da se zalaže za jače povezivanje zapadnobalkanskih naroda kroz stvaranje regionalne ekonomske zone.

On je, takođe, izrazio zahvalnost državama članicama Nordijskog saveta za podršku evropskom putu Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Izvor: RTS, 13.Okt.2017

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa generalnim sekretarom Nordijskog saveta ministara Dagfinom Hejbrotenom da Srbija podržava sve što može da doprinese pomirenju na Zapadnom Balkanu, stabilnosti regiona, kao i njegovom napretku. Sa Hejbrotenom se sastao i ministar spoljnih...

Nastavak na RTS...

Vučić sa generalnim sekretarom Hejbrotenom: Da li je moguće primeniti nordijski model na Zapadni Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2017

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost državama članicama Nordijskog saveta za podršku evropskom putu Srbije..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena, sa kojim je razgovarao o prednostima nordijskog modela...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.