Nikolić će se sresti sa Jahjagom, kada se za to steknu uslovi

Izvor: BKTV News, 23.Jul.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić će se sresti sa Jahjagom, kada se za to steknu uslovi

Za susret Tomislava Nikolića sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom potrebno je da se steknu određeni uslovi, kaže savetnik predsednika Marko Đurić.
“Kada se za to steknu uslovi, predsednik Nikolić biće spreman da razgovara sa legitimnim predstavnicima kosovskih Albanaca u cilju iznalaženja rešenja koja će zadovoljiti naše interese, ali i minimum interesa svih ostalih”, rekao je savetnik predsednika Srbije.
Đurić je ocenio da je veoma značajno to što su predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << medjunarodne zajednice, uključujući i šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera, ocenili da sprečavanje njegovog odlaska u manastir Gračanica nije bilo u skladu sa postignutim dogovorima.
“Prištini je poručeno da sprečavati bilo koga da ode u posetu duhovnom središtu jeste anticivilizacijski čin, i da je to neprihvatljivo. Veoma je važno da Priština sa značajnih mesta u medjunarodnoj zajednici dobije takvu poruku”, rekao je Đurić.
On je potvrdio je da će predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin biti prvi čovek nove vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.