Nikolić: Pokušaćemo da promenimo odluku Prištine

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Pokušaćemo da promenimo odluku Prištine

Strazbur - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izavio je danas da će Beograd pokušati, uz saradnju sa EU, da promeni odluku prištinskih institucija o zabrani posete srpskih zvaničnika Kosovu u vreme predizborne kampanje, i da će, ukoliko ona ne bude promenjena, razmotriti da li treba dalje da učestvuje u pregovorima.

- Beograd će pokušati uz saradnju sa EU da ovu odluku insitucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Prištine promeni, a kao ne bude promenjena onda ćemo naravno sesti da razgovoramo o tome da li treba da nastavimo da učestvujemo u nečemu što bi potpuno samostalno sprovodila administracija u Prištini - rekao je NIkolić novinarima u Strazburu, posle sastanka sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan-Klod Minjonom.

Nikolić je rekao da je takvom odlukom Priština predstvojeće izbore učinila neregularnim i upitao da li je uopšte moguće održati izbore bez ikakve kampanje.

- To nije dobro. Mi smo pretpostavili drugačije odnose izmedju Beograda i Prištine, odnose poverenja i pretpostavili smo da će izbori biti apsolutno demokratski i regularni. Ovim se postavlja pitanje regularnosti izbora, uz sve primedbe koje sam je preneo i predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - istakao je Nikolić.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je juče da je odluka vlade Kosova da se srpskim zvaničnicima ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju dok traje kampanja za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, definitivna i da se nikako ne može promeniti.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.