Netanjahu se uskoro obraća naciji, očekuju se prevremeni izbori

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu se uskoro obraća naciji, očekuju se prevremeni izbori

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu obratiće se večeras naciji, kada bi mogao zvanično da najavi održavanje prevremenih izbora, javljaju izraelski mediji.

Ranije danas su izvori bliski Netanjahuu rekli da je nameravao da bude ministar odbrane umesto Avigdora Libermana koji je dao ostavku u sredu, a da imenuje novog ministra spoljnih poslova.

Međutim, njegov ključni koalicioni partner Naftali Benet, koji je ministar obrazovanja, ali i vođe nacionalističke stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Jevrejski dom insistira da bude ministar odbrane.

U protivnom, ta stranka je saopštila da se izbori moraju odmah raspisati, optuživši vladu koja je desničarska da se ponaša kao levičarska.

Ostavkom Libermana, zbog uspostavljanja prekida vatre s palestinskim ekstremistima u pojasu Gaze posle dva dana žestokih sukoba, Netanjahuova koalicija je spala samo 61 poslanika od ukupno 120 u izraelskom parlamentu-Knesetu.

Netanjahu koji obavlja i funkciju ministra spoljnih poslova je jutros rekao da bi prevremeni izbri bili greška zbog bezbednosne situacije i da ulaže napore da vlada opstane do kraja mandata, još godinu dana.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je Netanjahu rekao naciji?

Izvor: B92, 18.Nov.2018

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je večeras u obraćanju naciji da će biti ministar odbrane umesto Avigdora Libermana, koji je u sredu podneo ostavku..."Nema mesta za politiku i lične stvari kada se radi o nacionalnoj bezbednosti", rekao je Netanjahu, nakon što su izraelski mediji nagovestili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.