NEMAČKI MEDIJI: Zehofer odlazi s čela CSU i mesta ministra policije

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2018, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKI MEDIJI: Zehofer odlazi s čela CSU i mesta ministra policije

CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario najgori rezultat od 1950. godine Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je večeras članovima svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU) da namerava da se povuče sa čela stranke, kao i sa mesta ministra policije, objavio je Rojters pozivajući se na izvore iz te partije.CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << najgori rezultat od 1950. godine, navodi agencija.Najizgledniji kandidat za njegovog naslednika je, kako spekulišu nemački mediji je Markus Zeder, aktuelni bavarski premijer.Zehofer je takođe na sednici CSU rekao da želi da podnese ostavku i na mesto ministra unutrašnjih poslova pre kraja mandata 2021. godine, navode izvori za Rojters.Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno posle poraza vladajućih demohrišćana u Hesenu, saopštila da se povlači sa mesto lidera stranke i da se neće više kandidovati za političku funkciju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POLITIČKI POTRES U NEMAČKOJ: Zehofer odlazi s čela CSU

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je večeras članovima svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU) da namerava da se povuče sa čela stranke, kao i sa mesta ministra policije, objavio je Rojters pozivajući se na izvore iz te partije..CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.