POLITIČKI POTRES U NEMAČKOJ: Zehofer odlazi s čela CSU

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIČKI POTRES U NEMAČKOJ: Zehofer odlazi s čela CSU

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je večeras članovima svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU) da namerava da se povuče sa čela stranke, kao i sa mesta ministra policije, objavio je Rojters pozivajući se na izvore iz te partije

CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario najgori rezultat od 1950. godine, navodi agencija.

Najizgledniji kandidat za njegovog naslednika je, kako spekulišu nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mediji je Markus Zeder, aktuelni bavarski premijer.

Zehofer je takođe na sednici CSU rekao da želi da podnese ostavku i na mesto ministra unutrašnjih poslova pre kraja mandata 2021. godine, navode izvori za Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno posle poraza vladajućih demohrišćana u Hesenu, saopštila da se povlači sa mesto lidera stranke i da se neće više kandidovati za političku funkciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Horst Seehofer podnijet će ostavku

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Nov.2018

BERLIN - Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer dat će ostavku na mjesto vođe Kršćansko-socijalne unije (CSU), rekli su izvori iz te stranke...On također namjerava odstupiti s ministarskog mjesta prije kraja ovog parlamentarnog saziva 2021. godine, rekli su izvori iz CSU-a. Seehofer...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.