NATO: Jačamo prisustvo u Baltičkom i Crnom moru, spremamo se za najgore

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2022, 11:27

NATO: Jačamo prisustvo u Baltičkom i Crnom moru, spremamo se za najgore

U pozadini pregovora sa Rusijom i u nadi deeskalacije, NATO jača svoje prisustvo, uključujući i regione Baltičkog i Crnog mora, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu. "Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju. NATO je uveren da se razlike i tenzije moraju rešavati politički, a ne silom ili pretnjom silom", rekao je on.   (function() { VK.Widgets.Post(\"vk_post_215467410_28371\", 215467410, 28371, \'0sos2XtJlV10chyLrDPoqV8qYROl\'); }()); On je dodao da se "nada da će politički pregovori uspeti", ali da se NATO "sprema za najgore". "Zbog toga jačamo naše prisustvo, uključujući i regione Baltičkog i Crnog mora“, rekao je Stoltenberg. On je takođe naglasio da NATO smatra da Rusija, u okviru deeskalacije, „treba da povuče svoje trupe iz Gruzije, Ukrajine i Moldavije“. Ranije je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da je Stoltenberg "izgubio vezu sa realnošću".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: Rusija mora da povuče svoje trupe iz Gruzije, Ukrajine i Moldavije

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2022

U pozadini pregovora sa Rusijom i u nadi deeskalacije, NATO jača svoje prisustvo, uključujući i regione Baltičkog i Crnog mora, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu. "Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju. NATO je uveren da se razlike...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.