Momirović: Ko namerno ošteti vozove Soko ili železničku infrastrukturu, preti mu kazna od osam godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2022, 13:10

Momirović: Ko namerno ošteti vozove "Soko" ili železničku infrastrukturu, preti mu kazna od osam godina zatvora

Ministar Tomislav Momirović najoštrije je upozorio sve one, koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada i imaju nameru da oštete brzi voz "Soko“ da im preti kazna do osam godina zatvora! Posle najnovijih incidenata, kamenovanja Sokola i postavljanja barijere na pruzi Beograd - Novi Sad, ministar Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infratsrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonom.

"Pripadnici MUP-a Republike Srbije, u saradnji sa kompanijom Srbija voz i MGSI, priveli su osobe koje su kamenovale "Soko“ voz i oštetile ga. Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja, te će stoga predstavnici ministarstva, „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija voza“ u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se lica identifikuju i zakonski procesuiraju“, rekao je ministar Momirović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu Republike Srbije, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano.

"Vozovi kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog Sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini“, apeluje Momirović.

MGSI saopštava da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Zatvor od osam godina preti onome ko namerno ošteti voz "Soko"

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2022

Ministar Tomislav Momirović je upozorio sve one koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada i imaju nameru da oštete brzi voz Soko da im preti kazna do osam godina zatvora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.