Mlade diplomate iz Republike Srpske će se školovati na srpskoj Diplomatskoj akademiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 14:36

Mlade diplomate iz Republike Srpske će se školovati na srpskoj Diplomatskoj akademiji

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama sa Republikom Srpskom i da će i dalje nastaviti da je podržava.

Selaković je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatanom Klokićem potpisao Memorandum o saradnji između dve vlade u oblasti diplomatskog obrazovanja.

Selaković je istakao da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << voli i podržava RS i da želi da napreduje i da se to vidi u svim aktivnostima Vlade Srbije.

"Naša podrška RS ogleda se u brojnim projektima u skoro svim opštinama i gradovima RS. Učestvovali smo u izgradnji vrtića, škola, domova zdravlja u RS, kao i u brojnim i velikim infrastrukturnim projektima u RS", istakao je Selaković.

On je istakao da će današnji sporazum omogućiti mladim diplomatama iz RS da se školuju na srpskoj Diplomatskoj akademiji, koja traje devet meseci.

Naglasio je da diplomate iz RS nemaju mogućnost da steknu takva znanja ni u RS, niti u BiH.

Selaković je najavio da će u petak, zajedno sa direktorom Kancelarije za saradnju sa dijasporom Arno Gujonom otputovati u Bosanski Petrovac gde će tamošnjim Srbima uručiti pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.