Ministar Vulin i ambasador Lo Kašo razgovarali o unapređenju policijske saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 22:28

Ministar Vulin i ambasador Lo Kašo razgovarali o unapređenju policijske saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Kao posebno važan i za građane značajan sporazum, koji očekuje da će biti potpisan, ministar Vulin je istakao sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, kakav Srbija već ima sa više zemalja.

Ministar je ambasadoru preneo da će Srbija ukoliko Priština podnese ponovo zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, “jer je to apsolutno neprihvatljivo i predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma“.

Ambasador Lo Kašo i ministar Vulin istakli su da je operativna saradnja srpske i italijanske policije rezultirala nizom uspešnih akcija, posebno u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i ocenili da je zajednički interes da se nastave obuke policijskih službenika čim epidemiološki uslovi to budu dozvolili.

Ministar Vulin je upoznao ambasadora Lo Kaša sa aktivnostima koje je Srbija preduzela u razbijanju mafijaških grupa i istakao da je prioritet državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem bespoštedna borba sa svim oblicima organizovanog kriminala.

Ambasador Lo Kašo istakao je saradnju srpske i italijanske policije u suzbijanju iregularnih migracija, a posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.