Miliband: Podrška Srbiji

Izvor: B92, 07.Dec.2009, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miliband: Podrška Srbiji

London -- Šef diplomatije Velike Britanije Dejvid Miliband pozdravio je napredak koji je Beograd ostvario u saradnji sa Haškim sudom i podržao integraciju Srbije u EU.

"Podvukao sam da Britanija podržava napredak Srbije ka članstvu u EU uz ispunjavanje neophodnih uslova. Velika Britanija i Srbija dele zajedničku viziju članstva u EU za čitav zapadni Balkan i rade na učvršćenju mira i prosperiteta u čitavom regionu", rekao je Miliband posle susreta sa šefom diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Vukom Jeremićem u Londonu.

Kako je saopštio Forin ofis, Miliband je rekao da je sa Jeremićem razgovarao o nizu pitanja, uključujući evropsku perspektivu Srbije, odnose u regionu i saradnju sa Haškim tribunalom i da je "toplo pozdravio napredak koji su vlasti Srbije ostvarile u toj saradnji".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je Fonetu da Velika Britanija podržava interaciju zapadnog Balkana u EU i da je to veoma važno za Srbiju.

"Ova godina je bila izuzetno dobra godina kada je reč o približavanju Srbije EU, rekao bih možda i najbolja koju smo ikada imali, ali to nije razlog za bilo kakvo samozadovoljstvo i odmaranje na lovorikama", rekao je Jeremić.

Naredne godine ćemo imati pune ruke posla, poručio je Jeremić i naglasio da bi sve što je urađeno ove godine trebalo da bude platforma "sa koje ćemo se još snažnije i aktivnije angažovati na procesu integracije Srbije u EU u godini koja je pred nama".

Jeremić će razgovarati i sa članovima spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta.

Tokom boravka u Londonu, Jeremić će održati predavanje na prestižnom fakultetu London skul of ikonomiks (London School of economics).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miliband pozdravio napredak srpskih vlasti

Izvor: NaDlanu.com, 07.Dec.2009

LONDON/BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband preneo je u ponedeljak ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću da London pozdravlja napredak koji su srpske vlasti ostvarile u saradnji sa Haškim sudom i da podržava nastojanja Srbije za približavanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Miliband pozdravio napredak srpskih vlasti

Izvor: Beta, 07.Dec.2009

LONDON/BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband preneo je u ponedeljak ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću da London pozdravlja napredak koji su srpske vlasti ostvarile u saradnji sa Haškim sudom i da podržava nastojanja Srbije za približavanje...

Nastavak na Beta...

Primena Sporazuma od januara

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2009, 05:35

Prelazni trgovinski sporazum Srbije sa Evropskom unijom primenjivaće se od 1. januara 2010. godine, najavio je holandski šef diplomatije Maksim Ferhagen. On je saopštio da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc šefovima diplomatija EU rekao da povoljno ocenjuje saradnju Beograda s Haškim...

Nastavak na Radio 021...

Velika Britanija: Možda rano za kandidaturu

Izvor: EMportal, 08.Dec.2009

Šef Spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta Majkl Gejps preneo šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću da Britanija snažno podržava proces proširenja EU na Balkan, ali je nagovestio da je, i posle deblokade Prelaznog sporazuma, možda rano za podnošenje kandidature Srbije za članstvo u...

Nastavak na EMportal...

Puna saradnja sa Hagom i odličan napredak ka EU

Izvor: Beta, 08.Dec.2009

BEOGRAD, 8. decembra 2009. (Beta) - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort u utorak je pozdravio "odličan napredak" Srbije na planu evropskih integracija i ocenio da je Beograd ostvario punu saradnju sa Haškim tribunalom..."Velika Britanija je na sastanku održanom u ponedeljak u Briselu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.