Ponedeljak, 07.12.2009.

15:29

Miliband: Podrška Srbiji

Šef diplomatije Velike Britanije Dejvid Miliband pozdravio je napredak koji je Beograd ostvario u saradnji sa Haškim sudom i podržao integraciju Srbije u EU.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

"Podvukao sam da Britanija podržava napredak Srbije ka članstvu u EU uz ispunjavanje neophodnih uslova. Velika Britanija i Srbija dele zajedničku viziju članstva u EU za čitav zapadni Balkan i rade na učvršćenju mira i prosperiteta u čitavom regionu", rekao je Miliband posle susreta sa šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem u Londonu.

Kako je saopštio Forin ofis, Miliband je rekao da je sa Jeremićem razgovarao o nizu pitanja, uključujući evropsku perspektivu Srbije, odnose u regionu i saradnju sa Haškim tribunalom i da je "toplo pozdravio napredak koji su vlasti Srbije ostvarile u toj saradnji".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je Fonetu da Velika Britanija podržava interaciju zapadnog Balkana u EU i da je to veoma važno za Srbiju.

"Ova godina je bila izuzetno dobra godina kada je reč o približavanju Srbije EU, rekao bih možda i najbolja koju smo ikada imali, ali to nije razlog za bilo kakvo samozadovoljstvo i odmaranje na lovorikama", rekao je Jeremić.

Naredne godine ćemo imati pune ruke posla, poručio je Jeremić i naglasio da bi sve što je urađeno ove godine trebalo da bude platforma "sa koje ćemo se još snažnije i aktivnije angažovati na procesu integracije Srbije u EU u godini koja je pred nama".

Jeremić će razgovarati i sa članovima spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta.

Tokom boravka u Londonu, Jeremić će održati predavanje na prestižnom fakultetu London skul of ikonomiks (London School of economics).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: