Milanezi: Početi pregovore u decembru

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2013, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanezi: Početi pregovore u decembru

BRISEL - OD STALNOG DOPISNIKA ZEMLjE članice EU ovih dana uveliko pretresaju nacrt pregovaračkog okvira sa Srbijom, koji bi definitivno trebalo da bude uobličen za mesec dana, posle čega se očekuje da odmah počnu pregovori za članstvo. Italija se zalaže da se to, ako može, dogodi već krajem ove godine, odmah posle samita koji će biti održan 20. decembra - ističe za „Novosti“ ministar evropskih poslova ove zemlje Moavero Milanezi. * Dokle se stiglo s izradom pregovaračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okvira? - Još razgovaramo o tome. Nadam se da ćemo pronaći dogovor već narednih dana. * Kako će se pitanje Kosova „vezati“ za pristupne pregovore Srbije? - Želimo da zadržimo paralelizam između pristupnih pregovora sa Srbijom i procedure za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Kosovom, na osnovu dijaloga između Beograda i Prištine, koji se veoma pozitivno odvija. To je naš stav, ali i mišljenje celog Evropskog saveta. * S obzirom na taj uspeh u dijalogu, kada bi Srbija mogla da očekuje početak pregovora? Koliko je realan decembar? - Naša ideja je da pregovori sa Srbijom započnu krajem ove godine ili, najkasnije, na samom početku sledeće. Sve zavisi od konačnog dogovora u Savetu. * Italija se nalazi među zemljama koje insistiraju na tome da pregovori započnu što pre... - Podržavamo napore Srbije. Smatramo da je proširenje na zapadni Balkan veoma važan element evropske politike. Kao što je poznato, Vlada Italije je Srbiji neprekidno izražavala podršku, čak i u najkompleksnijim trenucima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Italija za pregovore u decembru"

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 00:47

Beograd/Rim -- Ministar evropskih poslova Italije Moavero Milanezi izjavio je da se njegova zemlja zalaže da pregovori EU sa Srbijom počnu odmah posle samita 20. decembra..."Zemlje članice EU ovih dana uveliko pretresaju nacrt pregovaračkog okvira sa Srbijom, koji bi definitivno trebalo da bude uobličen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.