Izvor: Blic, 28.Nov.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Novi Pazar mora da reši pitanje nelegalne gradnje, zakon nema ime

Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

- U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika, naš interes je da zaštitimo sve što je važno - od džamije do Petrove crkve, ali isto tako da imamo plansku dokumentaciju za izgradnju - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara o nelegalnoj gradnji objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u okviru Fakulteta za islamske studije u tom gradu.

Prema njenim rečima, lokalna vlast je dužna da se bavi pitanjem nelegalne gradnje na svojoj teritoriji.

- Da bude jasno i Ustavom i zakonom jasno je određeno da je lokalna samouprava, dakle opština i grad, određena da se bavi upravo rešavanjem pitanje nelegalne gradnje - navela je Mihajlović precizirajući da "Zakon nema ime ni Nikolić, Zurkolić, Mihajlović, Ljajić ili bilo koje drugo".

Ministarstvo građevinarstva je, istakla je, zainteresovano da reši svaki problem i već je tražilo podatke o nelegalnoj gradnji u Novom Pazaru i to, kako je rekla, od svih aktera.

- “Da li u Novom Pazaru uopšte postoji planska dokumentacija i da li je opština napravila plansku dokumentaciju da može da se obavlja legalna gradnja. Da li je ta imovina pod sporom ili nije, ima puno infomacija koje se pojavljuju u javnosti a koje mi u ministarstvu hoćemo da proverimo iako to ne predstavlja deo našeg posla - navela je.

Ministarstvo, objasnila je, hoće da vidi šta se sve tu dešava i da damo pravu informaciju javnosti, ali i informaciju o načinu kako će se to rešiti.

“Mislim da nema problema koji ne može da se reši”, naglasila je Mihajlović i izrazila spremnost tog resora da pomogne u rešavanju te situacije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihajlovićeva o Novom Pazaru: Zakon mora da se poštuje

Izvor: B92, 28.Nov.2016

Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović..."U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika, naš interes je da zaštitimo sve što je važno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.