Mihajlović: Zakon nema ime, ni Zukorlić, ni Ljajić

Izvor: N1 televizija, 28.Nov.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Zakon nema ime, ni Zukorlić, ni Ljajić

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da lokalna samouprava, odnosno Novi Pazar, mora da rešava problem nelegalne gradnje u tom gradu, ali da je ministarstvo na čijem je čelu spremno da pomogne da se taj problem reši.

Zorana Mihajlović je novinarima posle predstavljanja Bele knjige rekla da je Ustavom i zakonom predviđeno da je lokalna samouprava odgovorna za rešavanje problema nelegalne gradnje.

"Zakon nema ime, ni Nikolić, ni Zukorlić, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ni Mihajlović, ni Ljajić, ni bilo ko drugi", rekla je ona, odgovarajući na pitanje kako će se rešiti problem nelegalne gradnje u Novom Pazaru.

Ona je dodala da je zatražila podatke da li u Novom Pazaru postoji planska dokumentacija na osnovu koje može da se obavlja legalna gradnja i da li je imovina pod sporom.

Istakla je da je Ministarstvo građevinarstva spremno da pomogne u rešavanju tog problema, iako to nije deo njihovog posla i najavilada će predložiti da se u narednom peridou održi sastanak da bi taj problem što pre bio rešen.

Prema njenim rečima, veliki deo Novog Pazara je pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika.

"Naš interes je da zaštitimo sve što je važno, od džamije do Petrove crkve, ali i da imamo plansku dokumentaciju za izgradnju", rekla je ona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Novi Pazar mora da reši pitanje nelegalne gradnje, zakon nema ime

Izvor: Blic, 28.Nov.2016

Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović...- U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika, naš interes je da zaštitimo sve što je...

Nastavak na Blic...

Ministarka Mihajlović – Napravit ćemo zajednički sastanak u cilju prevazilaženja problema legalizacije FIS-a

Izvor: SandzakPress.net, 28.Nov.2016

Novi Pazar, Srbija – Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da lokalna samouprava, odnosno Novi Pazar, mora da rješava problem nelegalne gradnje u tom gradu, ali da je ministarstvo na čijem je čelu spremno da pomogne da se taj problem riješi. Zorana Mihajlović je novinarima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.