Mediji: Teški razgovori sa ambasadorima, Skot se žalio na Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2016, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Teški razgovori sa ambasadorima, Skot se žalio na Šešelja

Kako se navodi, u najvažnijim temama nije došlo do dogovora, i to pre svega na relaciji Vučić-Devenport, dok je dosta više razumevanja bilo kod američkog ambasadora.

"Blic" podseća da je Skot, u razgovoru sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, izrazio zabrinutost povodom "u poslednje vreme, zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde", i da je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uverenje da će se Vlada "oštro suprotstaviti i boriti protiv ove štetne retorike".

"Skot je tu pre svega mislio na ispade lidera SRS Vojislava Šešelja, koji je nedavno za skupštinskom govornicom rekao da je lično Skot pritiskao Republičku izbornu komisiju i Republički zavod za statistiku, da je uticao na izborne rezultate i da se meša u državnu politiku, zbog čega ga 'treba eliminisati'", piše "Blic".

List dodaje da nije mali broj onih koji veruju da Vučić, otkazivanjem sastanaka u Briselu i Njujorku, šalje poruku da bi zbog pritisaka mogao da razmisli o tome da se više fokusira na saradnju sa Kinom i Rusijom.

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga, a potom i dolazak ruskog premijera Dmitrija Medvedeva dodatni su argument Vučiću, koji primenjuje taktiku vruće-hladno, istu onu kakvom se služe njegovi partneri sa Zapada.

Vučić mudro koristi trenutnu atmosferu za manevrisanje, prenosi "Blic" izjavu političkog analitičara Dušana Janjića, koji takođe ukazuje i da su sastanci sa evropskim i američkim zvaničnicima odloženi, a ne otkazani, i da od toga ne treba praviti skandal, pošto za to vreme traju intenzivni kontakti na ministarskom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.