Skot zabrinut: Zapaljiva retorika u srpskom parlamentu

Izvor: B92, 13.Jun.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot zabrinut: Zapaljiva retorika u srpskom parlamentu

Beograd -- Ambasador SAD Kajl Skot izrazio je zabrinutost zbog „zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde".

Skot je to izjavio u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, on je izrazio uverenje da će se Vlada Srbije "oštro suprotstaviti i boriti protiv ove štetne retorike".

Ambasador je, takođe, naglasio da SAD podržavaju proces >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropskih integracija Republike Srbije i pregovarački proces u Briselu i istakao očekivanje da će se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa nastaviti i u budućem periodu.

On je pohvalio, između ostalog, doprinos Srbije očuvanju regionalne stabilnosti, kao i konstruktivan odnos Beograda prema migrantskoj krizi.

Dačić je, kako se navodi, zahvalio američkom ambasadoru na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.

On je izrazio zadovoljstvo razvojem bilateralnih političkih odnosa i dostignutim nivoom međusobnog poverenja, i naglasio spremnost Srbije da se taj pozitivan trend u odnosima nastavi.

Ministar Dačić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu u kome su nevini ljudi izgubili živote, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.