Marković: Založiću se za skuplju poslaničku kafu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Založiću se za skuplju poslaničku kafu

BEOGRAD -

Lider JS Dragan Marković založio se danas da se cene pića i hrane u skupštinskim restoranima podignu za poslanike, koji, kako je kazao, imaju solidna primanja, a da ostanu iste za službenike i novinare.

"Jutros sam naručio dve kafe i pitao konobara koliko koštaju, a on je rekao 10 dinara, što znači da je jedna kafa pet dinara. Predložiću da za novinare i službenike ostanu iste cene, a da poslanici plaćaju kao u restoranu 120 dinara“, objasnio je Marković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pored toga, lider JS izjavio je da je siguran da će nova vlad trajati četiri godine jer ima najmanje članova, a najširu podršku u parlamentu i ocenio da je ekspoze premijera Ivice Dačića realan i ostvariv.

Marković je novinarima nakon izbora vlade rekao da partije koje čine većinu nisu bile ambiciozne kada su u pitanju funkcije, a da je najviše vremena u formiranju vlade potrošeno na usklađivanje ekonomskog programa.

On je dodao da je ovo prva srpska vlada od 2000.godine u čije se formiranje nije mešao nijedan strani ambasador.

"Očekujem da će od danas postojati politička stabilnost u Srbiji“, poručio je Marković.

On je ocenio da je Dačićev ekspoze napravljen na osnovu realnih okolnosti i priliva u budžet.

"Najveći problem sa kojim se vlada suočava je da se zaustavi pad dinara imajući u vidu kredite građana i sušu. Takođe, treba da dovedemo investitore i otvorimo nova radna mesta da se borimo za socijalnu pravdu“, naglasio je Marković koji nije želeo da komentariše njegovu jučerašnju izjavu u kojoj je otkrio da bi Jorgovanka Tabaković mogla biti guverner NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.