MSP nije legalizovao etnički motivisanu secesiju Kosova

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2010, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP nije legalizovao etnički motivisanu secesiju Kosova

BEOGRAD - Međunarodni sud pravde nije odgovorio na suštinsko pitanje o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i nije legalizovao etnički motivisanu secesiju Kosova, navodi se u zaključku posle zasedanja Vlade Srbije.

Vlada je konstatovala i da od Međunarodnog suda pravde Srbija nije dobila pomoć u trenutku kada je međunarodno pravo ugroženo na štetu Srbije.

Na konferenciji za novinare posle vanredne sednice Vlade posvećene mišljenju MSP, premijer Mirko Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je rekao da Vlada ostaje privržena očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, uz upotrebu svih diplomatskih i pravnih sredstava.

On je dodao da je Vlada potvrdila sve ranije odluke državne politike zasnovane na odlukama parlamenta i najavio da će Srbija svoje stavove braniti i na debati u Ujedinjenim nacijama. Cvetković je najavio da će Vlada parlamentu predložiti usvajanje jednog, kako je rekao, političkog akta za koji veruje da će obezbediti jedinstvo svih političkih aktera na očuvanju države. Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio je juče da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povreda međunarodnog prava pošto ona ne sadrži zabranu takvih deklaracija.

s... s... golube beli

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.