Lukašenko: Belorusija pooštrava bezbednost na svim granicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 13:16

Lukašenko: Belorusija pooštrava bezbednost na svim granicama

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ta zemlja pojačala bezbednost na svim granicama, sem sa Rusijom, zbog vojnih vežbi stranih sila.

"Oni su pokušali da se igraju sa našim nervima, koliko razumem. U određenom trenutku odgovorio sam na to veoma ozbiljno - na sve te vežbe blizu granica Belorusije i da budem precizan blizu granica Saveza Rusije i Belorusije", rekao je Lukašenko u intervjuu za ruski portal Raša tudej.

On je kazao da između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusije i Belorusije ne postoji prava granica već administrativni prelaz, a da je morao da pojača bezbednost na svim granicama, uključujući i onu sa Ukrajinom.

"Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat", izjavio je Lukašenko za ruske medije.

"U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60-65 hiljada vojnika ući će u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, zapad je u našoj zoni odgovornosti", izjavio je Lukašenko, prenosi TASS.

"Ako se dogodi takav napad sa zapada, severa ili juga, odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji", zaključio je beloruski predsednik.

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije.

Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POKUŠALI SU DA SE IGRAJU SA NAŠIM NERVIMA" Lukašenko "zategao" granice, NATO bi napao savez Rusije i Belorusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2020

Između ovog saveza postoji samo formalni prelaz, ne i prava linija razgraničenja..Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je ta zemlja pojačala bezbednost na svim granicama, sem sa Rusijom, zbog vojnih vežbi stranih slila...- Oni su pokušali da se igraju sa našim nervima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Ako neko napadne Rusiju, Belorusija ulazi u rat"

Izvor: B92, 09.Sep.2020

Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko..."U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60.000-65.000 vojnika ući će u rat. Prema odredbama...

Nastavak na B92...

Lukašenko nema nameru da preda vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2020, 12:22

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da nema nameru da ustupi vlast i da je neće pustiti da leži u blatu..."Želeo bih da vam kažem na muški način, da ne ostavim ništa neizrečeno. Često mi zameraju: "On neće da ustupi vlast'. To je tačno. To nije ono zbog čega su me ljudi izabrali....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.