Ako neko napadne Rusiju, Belorusija ulazi u rat

Izvor: B92, 09.Sep.2020, 19:34

"Ako neko napadne Rusiju, Belorusija ulazi u rat"

Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

"U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60.000-65.000 vojnika ući će u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, Zapad je u našoj zoni odgovornosti", izjavio je Lukašenko za ruske medije, prenosi TAS.

"Ako se dogodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takav napad sa zapada, severa ili juga, odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji", zaključio je beloruski predsednik.

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije.

Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUKAŠENKO UPOZORIO ZAPAD: Ako neko napadne Rusiju, naša armija ulazi u RAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2020

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji..Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tokom u intervjuu za ruske medije...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Lukašenko: Branićemo Rusiju u slučaju agresije sa zapada

Izvor: Blic, 09.Sep.2020

Belorusija će ratovati u slučaju da zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, izjavio je beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

Nastavak na Blic...

Lukašenko: Branićemo Rusiju u slučaju agresije zapadnih zemalja

Izvor: Beta, 10.Sep.2020, 00:00

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će njegova zemlja stupiti u rat u slučaju agresije zapadnih zemalja na Rusiju."Ako neko pokuša da izvede čin agresije protiv Rusije kroz Belorusiju ili blizu Belorusije, naša vojska sa 60.000 do 65.000 pripadnika ući će u rat, jer je Zapad...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.