Lukašenko: Branićemo Rusiju u slučaju agresije zapadnih zemalja

Izvor: Beta, 10.Sep.2020, 00:00

Lukašenko: Branićemo Rusiju u slučaju agresije zapadnih zemalja

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će njegova zemlja stupiti u rat u slučaju agresije zapadnih zemalja na Rusiju."Ako neko pokuša da izvede čin agresije protiv Rusije kroz Belorusiju ili blizu Belorusije, naša vojska sa 60.000 do 65.000 pripadnika ući će u rat, jer je Zapad naša zona odgovornosti", rekao je Lukašenko u danas objavljenom intervjuu za ruske medije.Lukašenko je dodao da će njegova zemlja "požuriti da brani Rusiju" ako se "nešto nalik tome desi u zapadnom pravcu, severno ili južno" od Belorusije, prenela je agencija TASS.Predsednik Belorusije, mesec dana suočen sa masovnim antivladinim protestima koje nastoji da uguši represijom i hapšenjima, u avgustu je naložio ministarstvu odbrane da pažljivo nadgleda kretanje snaga NATO u Poljskoj i Litvaniji i da vojnike na zapadnoj granici stavi u stanje pripravnosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lukašenko: Protestima se upravlja iz Poljske, Češke, Ukrajine i Litvanije

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2020

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da se protestima u zemlji upravlja iz Poljske, Češke, Ukrajine i Litvanije.. „Pre svega, šta podrazumevam pod spoljnim faktorom: upravljanje spolja, u ovom slučaju i mi i Rusi znamo ko upravlja i odakle – Amerikanci iz centra nadomak...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.