Izvor: Blic, 23.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bramercova poseta Beogradu u maju ključna za izveštaj

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izrazio je danas uverenje da će naredni izveštaj glavnog tužioca tog suda Savetu bezbednosti UN biti objektivan kao i prethodni i da će za taj izveštaj biti ključna njegova poseta Beogradu u maju.



"Serž Bramerc u junu podnosi izveštaj Savetu bezbednosti, sredinom maja dolazi u posetu Beogradu i to će biti ključna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poseta za sadržaj tog izveštaja. Mi očekujemo da će on biti objektivan", izjavio je Ljajić agenciji Beta.

Podsećajući da Srbija ima "još dva ključna problema vezana za izručenje optuženika (Ratka Mladića i Gorana Hadžića)", on je ocenio da je Tribunal uveren "u validnost onoga što ovde radimo i kada su u pitanju operativne potrage i kada su u pitanju ostali domeni i segmenti te saradnje".

Predsednik Nacionalnog saveta je dodao da se akcije i operativne potrage izvode sa stepenom kredibiliteta koji ne dovodi u pitanje nijedan međunarodni forum, uključujući i Tužilaštvo.

"Očekujem da se to i nađe u ovom izveštaju", zaključio je Ljajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.