Linta pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 15.Maj.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore u Hrvatskoj

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je danas sve Srbe, koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, da izađu na lokalne izbore u toj zemlji 21. maja i glas daju predstavnicima srpske zajednice.

On kaže da se Srbi u Hrvatskoj nalaze u teškoj situaciji, jer u poslednjih nekoliko godina imamo rehabilitaciju ustaške ideologije i poruke mržnje i nasilja.

"Zato je važno da Srbi u Hrvatskoj na predstojećim izborima izaberu političke predstavnike koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u granicama svojih mogućnosti pomoći da prestane proces iseljavanja i da pomognu rešavanje niza problema koji se tiču realnog života", rekao je Linta za RTS.

Kako kaže većina realnih problema se nalazi na lokalnom nivou, te da će sigurno predstavnik iz srpske zajednice daleko više pomoći i učiniti u prevazilaženju tih problema.

Linta pojašnjava da pravo glasa imaju svi hrvatski državaljani koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, odnosno važeću ličnu kartu te zemlje.

Pravo glaša na lokalnim izborima imaju i oni koji su prijavili privremeni odlazak izvan Hrvatske na pet godina i žive u Republici Srpskoj, Srbiji ili nekoj drugoj zemlčji.

To što je predsednik hrvatskog Sabora predvodio delegaciju u Blajburgu, Linta kaže da je loša poruka za sve, jer su u Blajburgu ubijeni ustaški zločinci.

"Urađena je skandalozna stvar da je hrvatski Sabor ponovo postao pokrovitelj komemoracije ubijenim ustašama u Blajburgu, gde su otišli da polože vence i da se poklone ustaškoj ideologiji, a ne žrtvama", rekao je Linta.

On kaže da na to treba da reaguju Brisel, Nemačka, SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je danas sve Srbe, koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, da izađu na lokalne izbore u toj zemlji 21. maja i glas daju predstavnicima srpske zajednice...On kaže da se Srbi u Hrvatskoj nalaze u teškoj situaciji, jer u poslednjih nekoliko godina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.