Lagard upozorila da je zona šengena na prekretnici

Izvor: Akter, 23.Jan.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagard upozorila da je zona šengena na prekretnici

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila je danas da je izbeglička kriza dovela Evropu na prekretnicu i ugrožava jednu od najznačajnijih tekovina Evropske unije - zonu šengena

"Moj lični stav je da je presudno (rešiti) izbegličku krizu", izjavila je Lagardova na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Na pitanje da li je zona šengena u opasnosti, Lagardova je odgovorila da misli da jeste.

Šengenski sporazum omogućava putovanje bez kontrole između 22 države članice EU i Islanda, Lihenštajna, Norveške i Švajcarske.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Lagard nije sigurna u opstanak Šengena

Izvor: VOA, 23.Jan.2016

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard smatra da izbeglička kriza u Evropi preti da ugrozi Šengensku zonu, koja je visoko cenjena na tom kontinentu...Lagard je izjavila da je sve veći broj izbeglica u Evropi stavio Šengen na ozbiljan test i da je pitanje da li će on opstati...Upitana...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.