Niška učenička kompanija koja pravi eko-bombe dobila nagradu za najveći doprinos zajednici

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2024, 14:37

Niška učenička kompanija koja pravi "eko-bombe" dobila nagradu za najveći doprinos zajednici

Na nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija tim kompanije EKOeksplozija iz Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” iz Niša osvojio je specijalnu nagradu za najveći društveni doprinos zajednici. Ovi srednjoškolci su osmislili "eko-bombe" koje u sebi sadrže semena različitih biljaka i do kojih će građani moći da dođu putem automata za kupovinu.
Kako navode iz Dostignuća mladih, koje organizuje nadmetanje učeničkih kompanija, ovaj niški tim je prvi poneo titulu “Osnaženi za budućnost” jer je ovo nova nagrada koju su počeli da dodeljuju kompanijama koje svojim inovacijama napravili razliku u zajednici.
Na lak i jednostavan način do baštovanstva; foto: EkoeksplozijaEKOeksplozija...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.